Bijeenkomst Techhub Assen

Techhub Assen had op 6 februari de bijeenkomst 'Platform gezond en veilig binnenklimaat voor scholen en openbare ruimten'. Hier stond luchtkwaliteit centraal, wat een belangrijk onderwerp is in het Programma van Eisen voor Frisse Scholen. Aandacht voor een gezond binnenklimaat is steeds belangrijker geworden, zeker sinds de coronacrisis.

De bijeenkomst liet de meerwaarde zien van de samenwerking tussen regionale bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Trots dat er technische ontwikkeling is waarbij in ruimten de lucht gezuiverd kan worden voor 10 a 15% van de prijs voor een normale investering in een ventilatiesysteem. Er was dan ook een demonstratie van de UV-C Air Sterilizer.

Er is een duidelijke relatie te zien tussen een gezond en veilig binnenklimaat en (leer/werk)prestaties. Zo werden er dan ook presentaties gegeven door bijvoorbeeld Henk W. Brink, hoofddocent en onderzoeker van de Hanzehogeschool. Mark Strolenberg heeft een boekje van Techhub in ontvangst genomen en zal deze in Den Haag aan minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma overhandigen.