Regenboogweek

Deze week is het ‘Regenboogweek’. Mark Strolenberg heeft op verschillende plaatsen in Hoogeveen en Meppel de regenboogvlag gehesen om te benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Jezelf zijn en je veilig voelen bij hoe en wie je bent, dat is voor iedereen belangrijk. Helaas is dit voor veel LHBTI’s nog steeds niet vanzelfsprekend.

Op maandag 10 oktober begon de dag bij RSG Wolfsbos, een middelbare school in Hoogeveen. Hier werd de eerste regenboogvlag van de dag opgehangen. Het is fijn om de mogelijkheid te hebben gekregen om hier aandacht te vragen voor de Regenboogweek. Juist op middelbare scholen zijn jongeren flink bezig met zichzelf te ontwikkelen, maar ook te ontdekken. Het is dan ook van groot belang dat er aandacht wordt geschonken aan dat je jezelf kan zijn en dat je je daarvoor niet hoeft te schamen.

Later op de dag is Mark Strolenberg naar Meppel gegaan en heeft hij nog meer regenboogvlaggen opgehangen bij de kerk, het gemeentehuis en de basisschool Sprinkels. Het is mooi om te zien dat er steeds meer aandacht komt om jezelf te kunnen zijn. Drenthe wappert nu vol met mooie vlaggen en voelen hopelijk alle mensen, van jong tot oud, zich gesterkt met het idee dat ze er niet alleen voor staan.