Werkbezoek Vereniging van Bergings- en Mobiliteitsspecialisten (VBM) Hoogeveen

Vandaag was ik samen met mijn collega Daniël Koerhuis op werkbezoek bij de Vereniging van Bergings- en Mobiliteitspecialisten (VBM) in Hoogeveen. Het was een mooi werkbezoek aan een mooi familiebedrijf waarin de veelzijdigheid van van bedrijfstak goed zichtbaar werd. We hebben onder andere gesproken met Henry de Jonge en Robert de Jong. Zij hebben de dagelijkse werkzaamheden van de ondernemers binnen de bergingsbranche toegelicht. Daarnaast was er de gelegenheid voor Daniël en mij om als opstapper mee te rijden naar een incident management melding. 

Ik was erg onder de indruk van de vele facetten waarmee de ondernemers binnen de bergingsbranche te maken krijgen. Deze branche is belangrijk voor de doorstroming op de weg, en ten aanzien daarvan heeft VBM onder andere aandacht gevraagd voor de problematiek omtrent veilig werken langs de weg en het parkeren van bergingsvoertuigen in steden. 

Ik kijk terug op een constructief werkbezoek waarbij ik kennis heb mogen maken met trotse ondernemers en een prachtige sector. Tot slot wil ik Henry de Jong bedanken voor het gastvrije ontvangst.