Tweede-Kamerlid Strolenberg en burgemeester Loohuis bedanken ondernemers in het kader van 'De Dag van de Ondernemer'

Het is vandaag de Dag van de Ondernemer. VVD Tweede-Kamerlid Mark Strolenberg en burgemeester Karel Loohuis van de gemeente Hoogeveen gingen in dat kader vrijdagmorgen in gesprek met Riet Dekker, eigenaar van Roseau Kado & Lifestyle in Hollandscheveld.

De onderneemster had Strolenberg, die een oud- collega van haar is, de vraag gesteld hoe zij het checken van de QR-code moet aanpakken als dat straks voor winkeliers mogelijk verplicht wordt gesteld. Ze legt uit: ,,Ik sta alleen in de zaak, die 200 vierkante meter telt. Dat betekent dat ik niet tegelijkertijd achter de kassa én bij de voordeur kan staan.” Strolenberg greep haar vraag aan voor een bezoek aan de winkel samen met de burgemeester van Hoogeveen. Dat waardeert de onderneemster, die bijna tien jaar eigenaar is van de zaak aan Het Hoekje, enorm. ,,We hebben een goed gesprek gehad en de mogelijkheden besproken. Er komt zeker een vervolg op”, zegt Dekker optimistisch.

Dag van de Ondernemer

Nederland heeft ruim 1,5 miljoen ondernemers die met hun bedrijf van grote toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart. MKB- Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’.