Kandidaat Kamerlid Mark Strolenberg wil dat Drenthe zich gaat onderscheiden met technologie en innovatie

‘Stem de digitale Drenth in het parlement’ is de slogan van Mark Strolenberg, nummer 38 op de VVD kieslijst. De 41 jarige Hoogevener die jarenlange ervaring heeft als raadslid en fractievoorzitter van de VVD in zijn woonplaats ziet de toekomst van Drenthe met vertrouwen tegemoet, zeker als ‘zijn’ provincie met hulp van politiek Den Haag zich gaat inzetten op vernieuwende technologie.

Radiotelescoop Dwingeloo

Één van de voorbeelden van innovatie en hoogwaardige technologie staat in Dwingeloo, al sinds de jaren zestig staat daar één van de grootste radiotelescopen ter wereld en tegenwoordig is Astron een deel van de grootste geschakelde radiotelescopen. “Misschien ligt hier wel de basis van mijn interesse in techniek en innovatie. Als kind kwam ik hier al, ging ik met mijn ouders naar het Planetron en werd ik gefascineerd door het feit dat ze hier de ruimte beluisteren.”




Strolenberg wil zijn kennis en expertise van de hedendaagse en toekomstige (digitale) technologie graag inzetten in de Tweede Kamer in Den Haag. “Dat ik bij het programma Zondag met Lubach werd genoemd als een uitzondering als het gaat om kennis van de digitale wereld was voor mij een enorme verrassing. Hoe je het ook went of keert, aan werkelijk alle te bedenken onderwerpen waar de Tweede Kamer over moet beslissen zit wel een digitaal aspect dus enige kennis op dat vlak is in mijn ogen wel gewenst. 


Overheidsprojecten stranden 

Het is Strolenberg wel een beetje een doorn in het oog dat zoveel (de meeste blijkt uit onderzoeken) ICT projecten van de overheid mislukken. “De oorzaak kan je niet alleen bij de regering en met name de kamerleden neerleggen, maar deels natuurlijk wel. Of het nu de algoritmes zijn van de belastingdienst, de opzet van de Corona app, het niet nauwkeurig afbakenen van het doel van software en applicaties is een een groot probleem. Maar ook bijvoorbeeld de lengte van de duur van projecten en vaak verouderde software bij instanties waar vervolgens ‘nieuwe’ software aan gekoppeld worden… het kan beter. Het kan niet alleen beter, maar het MOET beter” zegt Mark Strolenberg stellig. “Hoe mooi zou het zijn dat juist Drenthe en het Noorden daar een voortrekkersrol in kunnen vervullen! Daarom: Stem voor de digitale/liberale Drenth in het Parlement”