Mark Strolenberg, Kandidaat kamerlid VVD wil zorg ontlasten door digitale mogelijkheden en in Drenthe dichtbij houden.

Mark Strolenberg uit Hoogeveen, nummer 38 op de kandidatenlijst van de VVD, wil zich sterk maken voor Drenthe mocht hij verkozen worden “Zeker als het gaat om zorg en zorgverlening moeten de problemen in onze landelijke provincie flink onder de aandacht gebracht worden.”


Volgens Strolenberg kan dit door het werken in de zorg aantrekkelijker te maken, het inzetten van digitale technieken. “Zo kunnen veel vragen aan een huisarts, specialist of apotheker prima per mail of een speciale website gesteld worden, dat bespaart tijd. Terwijl de doorgeslagen registratie voor verzekeraars juist flink moet worden teruggebracht.”




Corona

“De Coronapandemie heeft ook Drenthe zwaar getroffen” vertelt Strolenberg bij de Vaccinatie annex Teststraat op het TT terrein in Assen. Dat de situatie op het coronadashboard van het RIVM nog steeds onder de categorie ‘Zeer Ernstig’ valt bewijst dat wel volgens de VVD kandidaat. Naast al de problemen die onze inwoners ondervinden van meer dan een jaar pittige maatregelen, van jeugd tot ouderen, van ondernemers tot werknemers die hun baan zijn verloren denkt Strolenberg ook aan de direct getroffenen. “De zorgmedewerkers moeten natuurlijk hard werken, maar er  zijn tienduizenden mensen ziek geweest en vele honderden zijn overleden. Bij hen én de nabestaanden wil ik wel even stilstaan en hen sterkte wensen”.


Dat het de goede kant op gaat ziet Strolenberg ook :” Testen  wordt steeds gemakkelijker en  het vaccineren begint ook op gang te komen, bij het laatste is het enige probleem nog de levering van de vaccinaties; hier in ASSEN bijvoorbeeld kunnen indien nodig 20.000 prikken per week gezet worden!” Aldus Mark die blij is dat het er nu op lijkt dat alle Nederlanders die gevaccineerd  willen worden voor de zomervakantie in  ieder geval de eerste prik hebben gehad.


Zorg in Drenthe

Strolenberg kijkt voorbij de Coronacrisis:  “Hoe ernstig ook, er komt een tijd dat Covid-19 voorbij is, of we er mee leren leven.” De  kandidaat is realistisch en optimistisch:” Goede zorg is essentieel, het  werk moet aantrekkelijk zijn (of gemaakt worden) maar ook het wonen in Drenthe, en het blijven  wonen in deze provincie speelt mee. Laten we eerlijk  zijn, het leven is hier geweldig en dat moeten we zo houden op gebied van onderwijs, cultuur, verbindingen, recreatie, werk… op alle gebieden!”