Bereikbaarheid Drenthe speerpunt Mark Strolenberg

“De mobiele bereikbaarheid is essentieel voor de ontwikkeling van Drenthe en het Noorden”. 

Mark Strolenberg, nummer 38 op de kieslijst van de VVD voor de tweede kamerverkiezingen wil de infrastructuur in Drenthe aanmerkelijk verbeteren als hij gekozen wordt als kamerlid. De kandidaat wil Drenthe in het algemeen meer onder de aandacht brengen in Den Haag; “Wij worden daar als Drenten of Noorderlingen in het algemeen vaak vergeten, tenminste zo voelt het”.

Strolenberg pleit onder meer voor verbeterde bereikbaarheid per spoor, het doortrekken van spoorverbindingen via Coevorden naar bijvoorbeeld Bremen en verbreding van de A28 na de poort van Drenthe Meppel. “Het is nu door Corona wel rustiger qua vervoer maar dat zal in de toekomst zeker weer flink toenemen en dan is een goed (spoor)wegennet cruciaal voor de ontwikkeling van Drenthe, maar omdat werkafstanden in de toekomst, mededoor het toenemen van thuiswerken minder belangrijk zijn goed openbaar vervoeren wegennet noodzaak.”

 

“Als we nog iets verder kijken kan ik me ook voorstellen dat door het toenemen van de uitstootarme of vrije auto’s de snelheid op de snelwegen weer omhoog kan naar 130 kilometer per uur” aldus Strolenberg die het zelfs voor zich ziet dat zodra de techniek het toelaat er een proef met zelfrijdende auto’s in Drenthe gaat plaatsvinden. “Regeren is vooruitzien en ik kijk verder dan alleen de komende vier jaar”.