Mark Strolenberg bij Arjen Lubach als de Digitale Kandidaat Kamerlid

De DRENTSE VVD kandidaat Mark Strolenberg uit Hoogeveen (nr 38) kwam tot zijn verbazing ter sprake bij de uitzending van Zondag met Lubach toen deze de digitale kennis van de kandidaat kamerleden ter sprake bracht.

“Ik zat met mijn dochters een film te kijken toen mijn telefoon ontplofte met berichten” spreekt Strolenberg verbaast; “Ik moest naar Lubach kijken, wel leuk dit”. 


Arjen Lubach bespreekt wekelijks het nieuws van de voorgaande dagen en afgelopen zondag dus ook de behoefte aan DIGITALE KENNIS in de tweede kamer. Daartoe had Arjen de lijst van de VVD doorgenomen en kwam als eerste uit bij de Hoogevener die “De digitale wereld” onder andere als speerpunt heeft.


Strolenberg: “Zo leuk dit, en dan te weten dat ik de eerste Hoogevener ben die dit programma haalt, nog voor de verkiezingen. Best wel een eer.””


Het aantal Kamerleden met digitale kennis is vrij beperkt, dat constateerde een tijdelijke commissie Digitale Toekomst vorig jaar. Besloten is om na de Tweede Kamerverkiezingen een vaste commissie voor Digitale Zaken in te stellen, die Kamerleden van voldoende kennis over digitalisering gaat voorzien en tevens er zorg voor gaat dragen dat er passende wetten en regels voor digitalisering in Nederland komen. 


Mark Strolenberg heeft een sterk digitaal en bestuur profiel. Hij heeft zelf eerder een Internet bedrijf opgericht en is meer dan 20 jaar werkzaam in de ICT en 12 jaar actief als gemeenteraadslid en waterschapsbestuurder.


Video Kort:

Arjen Lubach 14 februari 2021 from VIMEO on Vimeo.Video Lang:

Arjen Lubach 14 februari 2021 from VIMEO on Vimeo.